onsdag 25 september 2013

Humoristiskt om Indien

Vissa böcker gillar man utan att riktigt veta varför, men det gäller  inte Mikael Bergstrands reseroman Delhis vackraste händer. Den vet jag precis varför jag gillar - därför att den är rolig, spännande och sympatisk!
                                                                                                                                                      
Boken handlar om den av livet tilltufsade reklammannen Göran Borg, frånskild och arbetslös, som låter sig övertalas att resa till Indien med en kompis. Resan blir längre än han tänkt sig, han stannar ett bra tag i Indien och hinner bekanta sig grundligt med livet och människorna där.

I allmänhet är det roligare att läsa om ett land man besökt än ett man inte alls känner till. Men den här boken skildrar Indien så inkännande att man tycker sig ha varit där själv när boken är slut. Miljöskildringen är färgstark och personerna trovärdiga. Men framför allt är det här alltså en bok som får en att skratta.

Boken lär ha fått en fortsättning som precis har kommit ut, och författaren själv kommer att uppträda på bokmässan i Göteborg dit jag är på väg. Det ska bli intressant att träffa honom. Eller träffa och träffa. Lyssna på honom och kanske köa för autograf, är väl vad den träffen kommer att gå ut på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar